Lucas Parochie Amsterdam 
 
 
 

Vieringen

vieringen
 

Vieringen door de week

De Lucaskapel is iedere dag vanaf 9.30 - 13 uur geopend
voor stilte en gebed.

Wo 9.30 uur Woord en Communieviering
Vr 9.30 uur Woord en Communieviering

vrijdagmorgen 10-12 uur spreekuur Pastor Colm Dekker en
pastor Dominiek Deraeve sdb

Zaterdagavondvieringen
Er zullen op zaterdagavond geen vieringen meer zijn in de Lucaskerk. Parochianen zijn welkom in de Pauluskerk.
 

Bijbelavonden en lectio divina

Tijdens de Veertigdagentijd is er elke maandagavond een ‘Bijbelavond’. De ene week is dit een Bijbelavond zoals we die in de Lucas gewend waren, de andere week lectio divina, zoals tijdens de Advent. De bijeenkomsten vinden plaats om 19.30 u in de Paulus.
De ‘Bijbelavond’ is op maandag 12 maart. De lectio divina vindt plaats op 19 maart
 

Stille Omgang 17 en 18 maart

Elk jaar weer wordt in Amsterdam de Stille Omgang gelopen in de nacht van zaterdag op zondag van het derde weekend van maart.
Ter verdieping heeft de Stille Omgang 2018 als thema: Eucharistie = Liefde
Het woord eucharistie betekent letterlijk dankzegging. Een eucharistisch leven is een leven van dankbaarheid. De geschiedenis van de twee vrienden onderweg naar Emmaüs - die ook onze geschiedenis is - heeft laten zien dat dankbaarheid geen vanzelfsprekende levenshouding is. Dankbaarheid moet ontdekt en met grote innerlijke oplettendheid beleefd worden. Meer informatie over deze omgang kan u terugvinden op de website http://www.stille-omgang.nl .

Stille Omgang zondagochtend 18 maart
Elk jaar weer wordt in Amsterdam de Naast de klassieke omgang zijn er ook twee vormen die we in de kijker willen plaatsen: De eerste wordt georganiseerd door de KBO Regio Amsterdam. Deze omgang is voor mensen die dit liever niet ’s nachts lopen. De tocht wordt gelopen op zondagochtend. Er wordt verzameld vanaf 10.30 u op het Begijnhof vóór de ingang van de Begijnhofkapel. Vertrek is om 10.45 u stipt. Aan het eind van de tocht komt men terug op het Begijnhof waar men koffie of thee met een broodje aanbiedt. Daarna is er om 13.00 u de eucharistieviering. Er zijn geen kosten aan dit programma verbonden. Voor vragen kan men terecht bij Harrie De Geest.

Stille Omgang voor jongeren 17 maart
Op zaterdagavond is er ook een Stille Omgang voor jongeren. Het programma zal in het teken staan van het thema ‘Everlasting’: Wat vind jij belangrijk in het leven? Welke zaken zijn eigenlijk van blijvende waarde? En hoe zit dat met de hemel? Het hoofdprogramma zal dit jaar worden ingevuld door niemand minder dan Matthijn Buwalda. Door middel van muziek, liedjes en zijn getuigenis geeft hij een kijkje in zijn leven. Daarnaast bevat het programma weer een aantal vertrouwde onderdelen, zoals de H. Mis met Mgr. Punt en Eucharistische aanbidding. Ook zijn er keuzeprogramma’s, zoals Share the Light!, Everlasting LIFE en Sustainable Faith.
Tot slot lopen ze de Stille Omgang door de straten van Amsterdam.
Locatie: Mozes & Aäron Kerk, Waterlooplein 207, Amsterdam.
Tijd: 19:00u.
Start omgang: 23:30u.
Kostprijs: 8,- (inclusief een leuke gadget en een heerlijk broodje tussendoor)
Einde: 00:30u.
Aanmelding gewenst via:
aanmelding@stille-omgang.nl. of www.sojongeren.nl/aanmelden.html