Fotoimpressie Lucas 50 jaar

westerpost21102 nabeschouwing 50 jaar lucasparochie

Fotowedstrijd

Fototentoonstelling
U wordt van harte uitgenodigd
voor de officiële opening van de fototentoonstelling
Ik zie, ik zie, wie jij niet ziet!
op zondag 14 februari 2010
om 12.00 uur

De foto's blijven in de kerk hangen tot en met 14 maart 2010.
De tentoonstelling is te bezichtigen vóór en na de kerkdiensten en
op afspraak. U kunt hiervoor maandag t/m vrijdag van 10 tot 12 uur bellen met het secretariaat, telefoonnummer 619 0213.

fotowedstrijdLaat die mensen en/of hun leefomstandigheden in Osdorp zien waar we normaal geen oog voor hebben. Kun jij dit in één beeld helder maken? Maak nu die foto om het ook aan ons te laten zien.
Naast de foto is ook het verhaal achter de foto van groot belang bij deze wedstrijd.
Van alle ingezonden foto's worden de beste 50 foto's tentoongesteld. De foto's zijn te bewonderen vanaf zondag 14 februari 2010 in de Lucaskerk aan de Osdorper Ban 132.
Tevens maak je kans op de volgende prijzen:

Hoofdprijs: digitale fotolijst 10 inch
2de en 3de prijs: waardebon voor fotomateriaal
een publieksprijs!

De ingezonden foto's worden door een jury beoordeeld die bestaat uit: een fotograaf, een journalist,
een buurtwerker, een pastor. Zij beoordelen de foto's aan de hand van de volgende criteria:
-creativiteit
-fotografische kwaliteit
-uniekheid van de situatie
-achtergrondverhaal van minimaal 100 woorden.

Diaconaction/benefietconcert jongeren

2benefietconcert201109
Alle foto's Benefietconcert jongeren 20 november 2009

Osdorp voor Bosdorp

Vorig jaar organiseerde de toenmalige DiaconAction-groep van de Sint Lucasparochie te Amsterdam-Osdorp een miss/mister Leo Polak verkiezing, waarbij jongeren een team vormden met ouderen, om zo kennis te maken met elkanders leefwereld, door middel van allerlei leuke spellen.

suriname201109Toen dit jaar DiaconAction ter sprake kwam, besloten de enthousiaste jongeren van deze jaarlaag het grootser aan te pakken. Al vrij snel was duidelijk dat we een benefietconcert wilden organiseren! Pastor Colm Dekker droeg vervolgens het idee aan om als doel de jongeren in het binnenland van Suriname te sponsoren. Dit, omdat onze parochie al langer goede banden heeft met Pater Toon, die zich al jarenlang inzet voor de kinderen en jongeren daar, en omdat het 50jarig bestaan van de Lucasparochie hier ook aan toe had bijgedragen. Zo kwam het dat de totale opbrengst van ons concert naar de jongeren in Kwamalasamutu zou gaan, die in hun dorpje dat helemaal bij de grens met Brazilië gelegen is, geen middelbare school hebben, en genoodzaakt zijn hiervoor naar Paramaribo te gaan. Met onze opbrengst (1444,60 euro!) hopen we de reis daar naartoe, het verblijf in een internaat en schoolboeken voor deze jongeren te kunnen bekostigen.

Het benefiet was zonder meer een succes, bestaande uit een avond met een gevarieerd aanbod: een volledig muziekprogramma (met professionele acts, en acts die door onszelf verzorgd werden), gecombineerd met een spannende loterij en de verkoop van heerlijke Surinaamse hapjes, dit alles gepresenteerd door niemand minder dan Roy Ristie.

Op naar volgend jaar!

DiaconAction-team Lucasparochie te Amsterdam-Osdorp

spandoek201109

Pagina's in deze sectie:

Archief:  Artikelen eerder op deze pagina gepubliceerd